Accions i instal·lacions sonores Eufònic Urbà 2014

Accions i instal·lacions sonores

“Camí privat” de Lina Bautista i Laura Llaneli, una peça resultant de la convocatòria de residències artístiques realitzada amb la col·laboració del Centre d’Art Lo Pati d’Amposta, acció sonora interactiva que al Delta es va desenvolupar com a passeig sonor i que s’ha adaptat a l’espai que ocupa “Relat de Belles Coses Falses, una exposició de paisatges”, a la primera planta de l’Arts Santa Mònica.

Dos fixes d’Eufònic, Martí Ruids i Vicent Matamoros, van crear per a Eufònic 2014 unes campanes tubulars que van instal·lar en una musclera enmig de la badia. Com a membres del Taller Baschet de la Universitat de Barcelona, ens proposen dins Eufònic Urbà una instal·lació a l’espai de l’escala de l’Arts Santa Mònica, per convertir la barana en una escultura sonora, utilitzant les aplicacions acústiques desenvolupades pels germans Baschet, fent audibles les vibracions internes del metall.

Residències artístiques

Els resultats de les residències artístiques d’Eufònic 2014 també es podran veure en el context de l’Arts Santa Mònica. D’una banda, les peces resultants de la convocatòria de residència conjunta amb el Centre d’Art Lo Pati: “Aproximaciones a un reflejo involuntario” de Tana Garrido i Julia Martos, instal·lació que juga amb els conceptes d’allò real, el simulacre i la representació. Edu Comelles va ser l’artista seleccionat en la convocatòria de producció convocada entre Lo Pati i el centre d’art LABoral de Gijón, i entre el Delta i la conca minera asturiana va crear la instal·lació sonora multifocal “Paisatges impossibles”, una cartografia sonora a dos territoris que també es podrà escoltar a Eufònic Urbà.

Finalment, també estaran presents a Eufònic Urbà els guanyadors de la convocatòria Sala Art Jove 2014: “Post-paisatge: relacions entre memòria, territori i escolta”, obra de Luca Rullo i Miguel Ayesa, una eina de creació participativa que explora la definició multisensorial del territori.