Artistes en residència Eufònic 2018

Els artistes en residència Eufònic 2018 amb la col·laboració de Lo Pati Centre d’Art s’instal·laran a la residència de Balada per fer una immersió en el paisatge del Delta de l’Ebre per treballar en peces inspirades en el territori.

Aquests són els tres projectes seleccionats en aquesta edició, els resultats dels quals es veuran al llarg dels quatre dies del festival al setembre.

  • Des de 1996 Eduardo Valderrey treballa en el projecte “Malpais”, que analitza les relacions entre la identitat, el territori i les múltiples contradiccions amb l’entorn construït i els no llocs. Durant la seva residència a Balada, el barceloní investiga la identitat del lloc, el Delta de l’Ebre com a espai de trànsit del riu i frontera natural de dos espais, a través d’una peça relacionada amb l’entorn que recull els elements arquitectònics i naturals que defineixen el concepte de frontera i els espais d’ocupació que generen les arquitectures pròpies del riu Ebre.
  • Laia Arqueros, Larry Rodríguez, Mar Cianur i Oliver Mosso conformen des de 2017 La Forasteria, un col·lectiu artístic que és, per definició implícita, intrús allà on va. S’aproximen a tot tipus d’entorns, espais, terres, mitologies i gastronomies per retornar els aprenentatges en forma d’accions gastro-sonores, de rituals col·lectius que barregen la saviesa popular del paisatge amb la part mistèrica de la naturalesa específica de cada terreny.
  • Alba Rihe, agitadora cultural i integrant de Las Bistecs, es mou pel circuit artístic no academicista de l’escena underground de Barcelona. Ha desenvolupat diferents metodologies de treball que tenen un mateix fil conductor: la performance i la fusió de diverses eines artístiques per difondre un missatge que utilitza l’absurd i la matèria corpòria com a elements destacats. L’acompanyarà en les seves exploracions Adrià Gil.