Campus Eufònic 2016

Eufònic continua posant un dels seus focus en la formació i en la segona edició del seu Campus presenta propostes com el taller de creació d’animació tradicional amb l’artista austríaca Susi Jirkuff o la participació de Girls in Lab, moviment social que acosta la tecnologia a nenes i adolescents amb l’objectiu d’acabar amb la desigualtat de gènere en els àmbits de la tecnologia i l’enginyeria. També s’acollirà la I Jornada #supportvisualists amb taules de debat i orientació professional adreçada a aquest col·lectiu artístic.

Animació, impartit per Susi Jirkuff

En col·laboració amb Foro Cultural de Áustria, un taller d’animació mitjançant tècniques noves i antigues, amb l’ús de Stoptrick, Legetrick, Photoshop i Final Cut/Premiere. Jirkuff és professora de Belles Arts a la Universitat de Linz i artista visual, i membre del col.lectiu Tricky Women, de qui també projectarem una selecció de treballs del festival al Teatre d’El Maset.

Divendres 2 setembre: 11.00-14.00 / 16.00-19.00
Dissabte 3 setembre: 11.00-14.00 9 hores, en anglès | Inscripció: 35 €

Inscripcions

Narrando estructuras, impartit per Blanca Regina

Una de les creadores més interessants del panorama nacional i instal.lada a Londres, Regina és artista, docent i curadora. Autora de la tesis “El VJ y la creación audiovisual performativa: hacia una estética radical de la postmodernidad”, un taller en el qual es parlarà de la creació de continguts per a videomapping, més enllà de la tècnica. Una oportunitat única al territori.

Dissabte 3 setembre: 17.00-20.00 3 hores
Inscripció: 20 €

Inscripcions

Makey Makey, impartit per Girls in Lab

Un moviment social i independent nascut el 2015 a Barcelona i que té com a missió inspirar i educar a nenes i adolescens per aconseguir la paritat de gènere en el camp de la tecnologia. Un taller que es proposa apropar a les noies adolescents –de 12 a 16 anys- a la tecnologia més innovadora utilitzant Makey-Makey, una placa open source basada en Arduino que permet convertir gairebé qualsevol objecte (un plàtan, per exemple) en una superfície de control (un comandament de videojocs, per exemple).

Dissabte 3 setembre: 12.00-14.00
2 hores | Inscripció gratuïta

Astrodata, impartit per Alba G. Corral

La comunitat astronòmica genera quantitats ingents de dades que estan disponibles per a qualsevol investigador o aficionat per al seu ús. LABoral de Gijón va començar aquesta línia de treball amb Alba G. Corral en el marc de la Red Europea de Arte Digital y Ciencia. Un taller que és un preciós viatje per l’univers que permet treballar amb dades disponibles del ESO- European Southern Observatory per a generar visualitzacions utilitzant Processing i altres eines Open Source.

Dissabte 3 setembre: 16.00-18.00
2 hores | Inscripció gratuïta

Live4kids, impartit per Desilence

Els nens i nenes del S. XXI han nascut en una era tecnològica que, ben utilitzada, els obrirà un món infinit de possibilitats, més enllà de fer servir les tablets com a simples aparells reproductors de continguts que utilitzem per distraure’ls. Dirigit a nens i nenes de 8 a 12 anys, aprendran i es divertiran entenent les bases de la creació de visuals per a un directe, que interpretaran després per als seus pares, un cop acabada l’activitat.

Dissabte 3 setembre: 18.00-20.00
Espectacle final obert al públic | Inscripció gratuïta