Ebre, Art & Patrimoni: Exposició col·lectiva d’escultura sonora

La xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials de les Terres de l’Ebre, durà a terme entre el 18 de juliol i el 28 de setembre una exposició conjunta sota el nom “Ebre,Art & Patrimoni. Col·lectiva d’Escultura Sonora” que estarà present de manera simultània a tots els museus i equipaments patrimonials que formen part d’aquesta xarxa.

Els museus i equipaments patrimonials que participen són: Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar (Ametlla de Mar), Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), Museu de Tortosa (Tortosa), Museu de la Pauma (Mas de Barberans), Centre d’Interpretació 115 Dies (Corbera d’Ebre), Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera (La Galera), Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita (Ulldecona) i Centre d’Interpretació del Ferrocarril (Móra la Nova).

Entre els artistes que hi participen podem trobar autors amb una carrera consolidada, com poden ser Núria Arias, Antoni Blanc, G. Bel, Josep Cerdà, Joan Escudé, Per Kristiansen, Vicent Matamoros (cómplice imprescindible d’Eufònic des de la primera edició), Antònia Ripoll, Martí Ruids (de qui a Eufònic ens sentim molt propers) o Marta Vidal, mentre que d’altres són artistes que estan iniciant la seva trajectòria dins del món de l’escultura i que provenen, majoritàriament de l’Escola d’Art d’Amposta o de la Universitat de Barcelona tenint tots ells algun vincle personal o creatiu amb les Terres de l’Ebre, i són Itziar Badenas, Daniel Cortijo, Berta Esteve, Andreu Garcia, Ruth Gisbert, Jacint Hierro, Sarah Pujol-Galceran, Jordi Verdès i Yoliztli Villanueva.

El projecte, produït pel Servei d’Atenció Museística que realitzen el Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura, compta amb la participació i l’assessorament del Laboratori d’Art Sonor de la Universitat de Barcelona. Aquest és un equip punter a nivell mundial en aquesta disciplina, amb multitud d’intervencions en diversos països d’Europa, Àsia i Amèrica. Els membres d’aquest grup, Josep Cerdà, Vicent Matamoros i Martí Ruids, han impartit un curs i han assessorat als artistes participants en aquest projecte en la creació de la seva obra i l’adaptació de les mateixes als espais on s’han d’exposar, a més de participar amb la preparació d’escultures per a diversos dels espais que hi participen. Així mateix, la Fundació ONCE, col·labora en la transcripció de les carteles al Braille i en la difusió del projecte, i el centre d’Art Lo Pati amb la cessió de la Residència d’Artistes de Balada.

Més informació: Museu de les Terres de l’Ebre