Lo taller infantil que ha preparat Daniel Romero per Eufònic és una activitat que consistirà en dixar volar la imaginació i buscar-li un ús diferent a diferents instruments musicals. Per a fer-ho, tindrem diversos instruments de joguina (guitarra, xilòfon, trompeta, tambor etc) i atres utensilis diversos d’ús quotidià (coses de la cuina, potets, etc.).

Taller impartit per Daniel Romero

Dissabte 8 de setembre, 12:00 hores, Lo Pati – Centre d’Art
Activitat gratuïta, cal inscripció prèvia. Taller en castellà. Podeu rebre més informació sobre el taller i el procés d’inscripció, escrivint a info@eufonic.net.

Sessió de 45-60 minuts, entre 6 i 10 anys.

Divisió en cinc grups: quatre grups seran mecanismes (dos d’objectes i dos d’instruments) i el cinquè grup serà el motor (encarregat de la «partitura musical»). Cada grup explorarà els seus «instruments» i provaran los seus sons.

Lo grup motor, acompanyat del director del taller, «compondrà» la melodia a través de codis en cartolines i la compartirà amb los «executants», que una vegada compartit lo codi, «interpretaran» la peça.

  • Color: Hi haurà quatre cartolines amb los colors dels grups de mecanismes. En cada composició, el grup motor podrà triar quants dels grups interpretaran la peça mostrant los seus corresponents colors.
  • Tempo: Tindrem dos cartolines, una representant una fletxa mirant cap amunt i una atra una fletxa mirant cap avall, per indicar si han d’interpretar-la ràpid o a poc a poc.
  • Nº de cops: Atres cartolines tindran dibuixats cercles negres (3, 4, 5) que representaran la quantitat de cops o de notes a tocar.

Lo grup motor se situa en un lloc des d’on sigue vist per la resta dels grups i cadascun dels seus membres sosté una cartolina. Los que sostenen les cartolines de colors poden decidir si les mostren o no, en funció de quants grups volen que toquen alhora. Una atra persona sostindrà la cartolina del tempo (ràpid o a poc a poc) i, finalment, una atra persona mostrarà la cartolina amb la quantitat de cops a repetir en cada compàs. Se començarà a interpretar amb una persona de cada grup i després s’afegiran la resta de membres fins a tocar tots en conjunt.

Enregistrament de la peça i manipulació de sons a l’ordinador com a fase final de l’experiment. Aquesta part serà dirigida pel director del taller que compartirà finalment la cançó «produïda» a partir de la peça gravada en directe.