Sons de Barcelona. Històries d’ahir, sons d’avui

Lina Bautista i Laura Llaneli són dos habituals d’Eufònic, i formen part del col·lectiu SdB vinculat al Music Reserach Group de la UPF. Portaran a terme un taller amb los jubilats i jubilades de la Casa del Mar, on se treballarà a partir dels sons d’avui, la memòria i els sons del passat i la seva traslació al món i la memòria actuals.

Sons de Barcelona és un projecte que busca fomentar l’interès pel so i les tecnologies del so com a mitjans per a conèixer i incidir en allò que ens envolta. Organitzen tallers on els participants aprenen a escoltar, pensar i treballar amb el so del nostre entorn, mitjançant exercicis i estratègies creatives. El projecte, a més, fa èmfasi en la difusió i col·laboració en xarxa mitjançant l’ús de blogs públics i llicències obertes.

Sons de Barcelona va néixer a l’any 2008 a partir del projecte Freesound.org del Grup de Recerca en Tecnologia Musical, una plataforma d’intercanvi lliure de sons. El projecte Sons de Barcelona el desenvolupa un equip de professionals vinculats amb la pedagogia, la creació artística i la tecnologia, i es realitza en col·laboració amb diferents institucions. Ha tingut reconeixement a nivell nacional i internacional: el 2011 va rebre un Premi del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i l’any 2012 rep el premi EngageU (European Competition for Best Innovations in University Outreach and Public Engagement) concedit per l’Oxford Internet Institute.

Visita el Blog de Sons de Barcelona.