Playmodes potser són los millors representants de què vol dir avui intervenir espais interiors i exteriors amb llum, creant immersives instal.lacions o delicades expressions pictòriques, llenços 3D que banyen amb llum i so. D’esperit col.laboratiu, treballen amb tecnologies digitals pròpies, tant software com hardware, creant projectes de mapping, escenografia per teatre, instruments audiovisuals i disseny de so. Los seus treballs s’han vist en espais i festivals com LlumBCN, Lapsus, Primavera Sound, lo famós mapping de Taüll o el Museu Picasso.

La instal.lació audiovisual “La llum de Miravet” transforma l’àbsis de l’església del Castell de Miravet en un espai viu i misteriós, que descobrim a través del contrast entre el remor i el silenci, la llum i la foscor. L’aplicació de les tecnologies de videoprojecció i la creativitat digital permet contemplar l’absis des de noves perspectives, afegint una nova capa narrativa al conjunt arquitectònic i omplint de vida els murs a través d’un eixam d’organismes lumínics i sonors.

Text dels artistes:

El mapping, d’una durada aproximada de 8 minuts, és un experiment formal de transformació de l’arquitectura. 3 esperits de llum i so recorren l’absis, interactuant entre ells i transformant l’espai que habiten a travès del contrast entre el color, la geometria, la llum i les ombres. El so i la llum estan vinculats de forma molt estreta, de tal manera que cadascun dels 3 esperits té la seva pròpia «veu», que es modula depenent de la seva posició a l’espai. Com que tota la creació es recolza en un sistema de generació d’imatges 3D en temps real, la peça no està basada en una línea de temps clàssica. En canvi, es defineixen unes regles de comportament dels distints elements que composen l’escena, i se’ls deixa evolucionar per si mateixos, donant lloc a una videocreació que mai es repeteix exactament igual.

Powered by

epson

Amb la col.laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural