Una habitació pot estar plena de sons, alguns dels quals provenen del seu interior, d’altres de l’exterior; alguns que succeixen de manera deliberada, d’altres per atzar. Les possibilitats combinatòries són gairebé infinites, però totes són capaces d’articular un discurs musical.

«28×28» és una peça que consisteix en 28 fragments de 28 segons cadascun, que es combinen en un ordre determinat segons una partida de dòmino. Avui en dia, 28 segons ens poden arribar a semblar molt de temps per estar “només” escoltant música, tot i que, d’altra banda, ni tan sols serien suficients per respondre un WhatsApp.

Xavier Bonfill és un jove compositor i multiinstrumentista català que resideix actualment a Dinamarca. La seva música combina, sense prejudicis i a parts iguals; experimentació, classicisme d’avantguarda i músiques urbanes contemporànies. Les seves darreres obres posen èmfasi sobre l’elasticitat del pas del temps i en diferents formes de permeabilitat i sinestèsia entre l’escriptura instrumental i l’electroacústica; entre conceptes abstractes o programàtics; i entre els llenguatges sonor, visual i textual.

Recentment estrenada a Copenhague dins el Festival PULSAR, a Eufònic 2016 es podrà veure «28×28» en format instal·lació, que permetrà al públic jugar una partida i crear una forma única per l’obra, reproduïda en un sistema d’altaveus surround. Quatre visitants seran convidats a fer la partida, i tots els assistens podran seguir-la mentre escolten, en temps real. Hi ha 7.959.229.931.520 possibles partides de dominó!
Amb el suport de Fundació Phonos (Universitat Pompeu Fabra) i OSIC (Generalitat de Catalunya)
Disseny Gràfic: egyptiancatfood.com

Desenvolupament app / algoritme de síntesi concatenativa: Frederic Font

Enregistrament sonor: Víctor de la Rosa (clarinet), Lea Han (piano), Irene Bianco (percussió), Paulina Storbacka (violí), Pernille Kristiansen (violí), Jenny Lüning (viola), Vilius Daskevicius (violoncel), Weronika Wierzba (enregistrament cordes), Xavier Bonfill (piano, sintetitzador modular, electrònica, enregistraments, mescla).