Jornada #supportvisualists

#supportvisualists és una plataforma creada per ajudar el sector dels creadors visuals, especialment aquells que es dediquen a l’escenografia visual per dansa, teatre o televisió, la visualització creativa, el món del VJ i els visuals en directe, les experiències interactives i immersives, i totes aquelles formes de creació audiovisual relacionades amb l’ús de tecnologies emergents. Aquest tipus de treballs s’escapen totalment dels circuits tradicionals de les arts audiovisuals: els visualistes estan igual de còmodes en una galeria d’art que en un festival, en l’escenari d’un teatre o en l’espai públic. Tot i així, aquest col·lectiu considera que la seva feina és (paradoxalment) invisible i poc valorada.

La jornada vol ser un espai de reflexió on compartir experiències, detectar problemàtiques i donar eines de treball tant els creadors visuals com els gestors culturals. Comissariada per Antònia Folguera (Sónar+D) i amb David Santaeulària exercint de relator, comptarà amb la participació de Tatiana Halbach (Desilence), Aleix Fernández (Onionlab) Juliana Leyva (Goldwyn Copper), Estela Oliva (Alpha-ville), Kike Bela (La Escocesa), Enrichetta Cardinale (Quayola), Ricard Robles (co-director de Sónar), Irma Vilà (curadora i membre de ZZZINC), Lucía García (Ex-subdirectora ARCO i directora gerent de LABoral Gijón), Cèlia del Diego (Curadora i presidenta ACCA – Associació Catalana de Crítics d’Art) i Daniel Romero (Responsable del Departament de Creació Digital de hTh – Centre Dramatique National de Montpellier)

Tancades les inscripcions

I JORNADA #SUPPORTVISUALISTS

Divendres 2 de setembre 2016

Biblioteca Sebastià Juan Arbó

Carrer del Montsià, 66. Sant Carles de la Ràpita. Tarragona

PROGRAMA

12:00    PRESENTACIÓ. Antònia Folguera Comissària, Sónar +D, Vicent Fibla Director Eufònic.

12:15    KEYNOTE. Irma Vilà Gestora Cultural, curadora i membre de ZZZINC.

13:00    QUÈ FA UN VISUALISTA I PER QUÈ NECESSITA SUPORT. Tatiana Halbach Desilence Studio, Aleix Fernàndez Fundador d’Onionlab.

13:45    MANAGEMENT D’ARTISTES VISUALS. Juliana Leyva Goldwyn Copper, Estela Oliva Freelance i codirectora Alpha-ville.

14:30    Dinar (prèvia inscripció).

16:00    CIRCUITS D’ART CONTEMPORANI. Enrichetta Cardinale Cap de Premsa de Quayola, Lucía García Ex-Subdirectora ARCO i Directora Gerent LABoral Gijón.

16:45    DEL CLUB AL MUSEU. Ricard Robles Codirector Sónar, Cèlia del Diego Curadora i presidenta ACCA – Associació Catalana de Crítics d’Art.

17:30    Pausa cafè Illy Corner

17:45    CENTRES DE PRODUCCIÓ. Kike Bela Coordinador La Escocesa Centre de Creació, Daniel Romero Responsable del Departament de Creació Digital de hTh – Centre Dramatique National de Montpellier

18:45    CLAUSURA I CONCLUSIONS. David Santaulària Curador independent