Eufònic 2021 – 10è aniversari!

Enguany celebrarem una dècada d’arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l’Ebre amb una edició del festival de més dies, del 20 al 29 d’agost, amb Sant Carles de la Ràpita com a epicentre, la relació amb Lo Pati d’Amposta, l’aposta d’organitzar les jornades professionals a Tortosa i moltes més activitats a d’altres poblacions ebrenques. Us hi esperem!

 

PRIMERS NOMS CONFIRMATS
El cartell, format per prop de 60 artistes, reafirma la nostra fília pel risc, l’experimentació i el diàleg entre disciplines: del pop electrònic de la irresistible dani a la combinació d’imatge digital i cordes de Playmodes + Quartet Brossa, passant pel nou espectacle de piano i dansa de Carles Viarnès i Glòria Ros,  la rítmica urbana queer de Las Bajas Pasiones i l’actuació de la poeta i compositora Violeta Tello Grau, entre d’altres.

La nova versió de la instal·lació Poètica de l’espai algorítmic del japonès Tomonaga Tokuyama es veurà al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta i la primera exposició de Laura Llaneli i Oscar de la Fuente, al Museu de Tortosa.

 

EUFÒNIC PRO A TORTOSA
Integrat en la Capital de la Cultura Catalana 2021, Tortosa acollirà el 26 i el 27 d’agost les nostres jornades professionals. L’Escola d’Art de la Diputació i altres punts de la ciutat seran un espai de trobada entre programadors, comissàries i agents culturals nacionals i internacionals amb creadors i artistes catalans i catalanes en l’àmbit de l’art digital i performatiu. A principis de juliol comunicarem el programa, les activitats i el procés d’inscripció!

 

10 ANYS DE RESIDÈNCIES ARTÍSTIQUES
Si portem treballant amb Lo Pati d’Amposta des de 2012 és perquè la relació és fructífera: enguany s’hi han seleccionat el poeta Gerard Altaió i el micropaisatgisme de Marzia Matarese i Puntalaberinto (Patricia Usero) d’Arquea Colectivo. Com a celebració, un recorregut pels Ullals de Baltasar mostrarà una selecció de performances de les nou anteriors convocatòries de residències artístiques.

 

EUFÒNIC STNBL

Amb la voluntat de ser un festival verdaderament sostenible, més enllà de les relacions entre la societat i el medi ambient, el festival obria el passat mes de març una convocatòria adreçada a la recuperació de treballs ja produïts amb anterioritat, Eufònic STNBL. Apel·lant a la sostenibilitat creativa, s’hi han seleccionat quatre projectes els quals rebran una nova vida al llarg de la programació, per part de Yolanda Uriz ElizaldeMiquel GarciaJulio César Palacio i Raquel Klein + Raquel Gualtero + Za!