Eufònic 2022 – Primers artistes confirmats

Quines ganes de dir-ho teníem: sant tornem-hi! L’onzena edició del festival se celebrarà del 25 al 28 d’agost, omplint novament d’arts sonores, visuals i digital-performatives diversos espais de La Ràpita, Amposta, Tortosa i altres poblacions de les Terres de l’Ebre.

La gran sessió inaugural a l’Església de La Ràpita anirà a càrrec de Kinbrae, duo d’electrònica paisatgística dels germans bessons escocesos Andy i Mike Truscott que combina instruments de vent, guitarra acústica i percussió en un llenç de música ambient i neoclàssica.

Dins l’apartat musical, comptarem amb un grapat de noms emergents com el de la gaditana Judeline i el seu encisador maridatge de pop i electrònica amb accent flamenc; l’esmolada recerca audiovisual de la productora taiwanesa Sabiwa; el pop urbà i confessional de Xicu, projecte en solitari de Cesc Valverde, també conegut com el bateria de Ginestà; i nous talents locals de l’electrònica com el tortosí Infant Blai, ex-membre de VLIVM i de Yumi Yumi Hip Hop, i Soul Twin, vehicle d’experimentació ambiental i textural farcida d’enregistraments de camp de Sergi Idiarte i Blanca Rodríguez.

També ens podrem endinsar en la instal·lació de Diego Paonessa al Museu de Tortosa al voltant de la configuració social de la tecnologia a través de la interacció i creació d’interfícies, i en la instal·lació lumínica al voltant del canvi climàtic “Rising”, un projecte de l’artista ambiental Maya Mouawad i del compositor Cyril Laurier.

Fruit de les Residències Creatives convocades per Eufònic i el Centre d’Art Lo Pati, l’Arnau Casanoves presentarà un projecte que investiga les connexions biològiques entre la música d’arrel, la tecnologia i la flora pròpia del territori, i la directora de teatre Olivia Furber proposarà una ruta guiada performàtica en vaixell, riu avall fins a la desembocadura de l’Ebre. Per altra banda, el tàndem format per Roc Domingo i Marta R. Chust presentarà la seva exploració visual sobre el desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat sobre el territori català.

I fidels a la idea de sostenibilitat creativa de la convocatòria Eufònic STNBL, recuperarem dos fascinants projectes de petit format: “La mesura del detall”, una peça de dansa on Magí Serra genera formes i moviments al voltant de l’esforç, la pèrdua, la precisió, el risc i la fragilitat, i “Esmolets”, un projecte performàtic en forma de documental en directe al voltant de la figura dels esmoladors, ara en cos de dona, concebut per Eli Gras, Marina H. Asciutti i Lula Thomas, artistes clau de l’escena experimental barcelonina.

Recordeu seguir @eufonic_fest a Twitter i Instagram per a estar al cas de totes les novetats que anem anunciant.