Eufònic Campus 2018: Taller de fonografia amb Chris Watson

Chris Watson és un referent mundial en la gravació de la vida i els fenòmens naturals. El 1971 va fundar (amb Richard H. Kirk i Stephen Mallinder) l’influent grup Cabaret Voltaire, pioners de la música industrial i experimental, on ja s’encarregava dels loops amb cinta i de les gravacions de camp. La seva carrera com a sonificador i gravador sonor va continuar el 1981 quan es va unir a Tyne Tees Television, la cadena independent del nord del Regne Unit, i d’allà va passar a la BBC, on ha compaginat programes de ràdio amb gravacions per a programes i documentals de la vida salvatge arreu del món. Els seus treballs s’han publicat al segell anglès Touch, on els seus field recordings assoleixen una especial qualitat narrativa fílmica.

Dins el Eufònic Campus 2018, Chris Watson proposa un taller de tres dies (dos de passeig pels espais naturals del Delta de l’Ebre, amb tota la seva riquesa de fauna i fenòmens naturals, i un dia d’edició). En les sessions es combinarà el treball de camp amb l’escolta crítica i la formació en tècniques de gravació experimentant amb micròfons, hidròfons i reflectors parabòlics. Tot i que es disposarà d’aparells tècnics professionals que es podran fer servir al llarg del taller, es recomana que els assistents portin tot el material que consideri interessant per a participar en el taller.

Adreçat a artistes i creadors sonors, músics i persones interessades en conèixer les possibilitats de la fonografia i la creació que permet el medi sonor. Limitat a 12 places, és necessari enviar una carta de motivació que inclogui experiències prèvies i objectius esperats, dades de contacte i la disponibilitat de portar ordinador portàtil. Es recomana portar l’equip del que es disposi i que es consideri interessant per a la realització del taller. El taller de fonografia amb Chris Watson compta amb la col·laboració de la Fundació SGAE, que bonificarà a tres socis de l’SGAE amb el 50 % de la matrícula del taller. Cal aportar el número de soci.

El taller se celebrarà del 29 d’agost a l’1 de setembre. Els dos primers dies es dedicaran al treball de camp, el divendres 31 d’agost a l’edició i l’1 de setembre es realitzarà l’exposició dels treballs resultants en un espai per determinar. El taller s’impartirà en anglès sense traducció simultània.

El preu del taller és de 120 euros. Inclou allotjament en el Camp d’Aprenentge Delta de l’Ebre (habitacions compartides en format dormitori estudiantil) durant les tres / quatre nits.

Places esgotades!

 

Amb la col·laboració de