Eufònic Campus 2018

En l’apartat formatiu d’Eufònic 2018, dos tallers amb referents en les seves respectives matèries. D’una banda el fonografista anglès Chris Watson, fundador de Cabaret Voltaire, impartirà una taller de gravacions de camp amb tot el Delta de l’Ebre com a camp d’acció. Les places per a aquest taller ja estan esgotades. D’altra banda, Tom Scholefield, autor de portades de discs icòniques i visualista per a artistes com Lone o Kode 9, desenvoluparà un taller de visuals en directe. Maria Pons farà un taller per a nens i nenes a Lo Pati Centre d’Art.

En el marc de youFonic, l’espai dedicat al públic més jove del festival, també es desenvoluparan activitats de l’Eufònic Campus 2018: amb un taller de mems, stories d’Instagram i el reciclatge d’imatges d’internet de la mà de Visual404, un taller de beatmaking amb Oaht i un diàleg sobre les noves formes de retratar la cultura urbana on participaran la jove fotògrafa Pinuflash i el ballarí i influencer Gitano del Futuro.

També formen part d’Eufònic Campus 2018 propostes i experiències impossibles de reproduir en altres espais que no siguin les Terres de l’Ebre. Entre aquestes propostes s’emmarquen el passeig sonor pel Delta proposat per OVERture, les audioguies interactives que s’activaran a La Ràpita conduïdes per l’artista Carlos Álvarez, o la fantàstica proposta de Tim Cowlishaw & Jakub Fiala, tecnòlegs creatius i investigadors en R+D de la BBC, que implicaran els visitants d’Eufònic en la creació d’un collage sonor a partir de l’enregistrament personal de l’experiència del festival a través d’una app.

Per tercer any, s’acollirà la jornada professional #supportvisualists adreçada a visualistes, gestors culturals i agents de les noves tecnologies audiovisuals. Comissariada per Antònia Folguera (Sónar+D) i amb Irma Vilà exercint de relatora, comptarà amb la participació de Cathie Boyd (del festival anglès Sonica), Daniel Erlacher (del festival austríac Elevate), Xavi Tribó (de l’estudi creatiu Glassworks), Harley Cantor (artista visual), José Luis de Vicente (Sónar+D), Marisol López (Àrea Digital Departament de Cultura), Eduard Prats (estudi creatiu Jocabola) o Juha van ‘t Zelfde (comissari de Progress Bar). L’Eufònic Campus es realitza amb la col·laboració de la Fundació SGAE a Catalunya.

Amb la col·laboració de