Eufònic Campus: activitats formatives a El Maset i a Lo Pati

Eufònic Campus, les activitats formatives d’Eufònic amb la col·laboració de la Fundació SGAE, enguany comptarà amb quatre activitats participatives i tallers, en un esforç per apropar el coneixement i les noves pràctiques a diversos tipus de públic, tant als no iniciats com als professionals.

A El Maset Espai Jove de La Ràpita hi haurà tres tallers: per una banda, el taller de poètiques i polítiques de la veu i l’autotune de Jaume Ferrete en què aprendrem a identificar aspectes ocults de les veus amb què ens parlen els dispositius que ens envolten i, fins i tot, a utilitzar aquestes veus de maneres diferents a les esperades. Per una altra banda, l’Eli Gras, artista multidisciplinària, compositora, multi instrumentista i fundadora de l’editora La Olla Expréss, serà a l’Eufònic per partida doble: amb el projecte “Esmolets” (o com fer música esmolant ganivets) i un dels seus ja cèlebres tallers de “catxarreria” electrònica i recuperació d’objectes en desús. I la Susana Medina ens proposa el taller “Com crear el teu propi cryptowallet”, per a persones no iniciades en el món dels NFT que vulguin saber què és un blockchain, que estan fent els artistes i com crear el teu moneder Ethereum. 

I per als xiquets, al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta, l’artista sonora i visual de Burgos Sarah Rasines conduirà un taller d’autoedició de cassettes i d’experimentació metaliterària i sonora per a nens que encara no saben que són músics. Ho farà utilitzant com a matèria prima les troballes sonores a partir d’eines domèstiques de l’artista coreano-japonesa Ryoko Akama, de qui al mateix Lo Pati es podrà veure la instal·lació artística “Not A Matter But It Really Matters” fins a l’11 de setembre.