Eufònic Campus: tres dies de tallers i formació

Eufònic Campus és una aposta per la formació i el debat amb un programa formatiu obert a participants de diferents nivells de coneixement que ha de permetre compartir experiències i dialogar amb creadors de referència en el camp de les arts visuals, sonores i digitals.

Durant tres dies, de dijous 5 a dissabte 7 de setembre, creadors experimentats i principiants de totes les edats tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà els treballs d’artistes i docents a càrrec dels tallers. Una experiència a través de diverses disciplines que funcionarà com un laboratori d’experimentació oberta i interdisciplinària, que servirà per vincular la creativitat al paisatge i l’entorn, en un marc de reflexió i un espai de diversificació cultural per estimular la innovació en tots els seus vessants. A més, divendres 6 es portarà a terme la jornada Eufònic Pro, un programa per oferir eines i millorar el coneixement de la creació i la gestió cultural, on ponents i participants nacionals i internacionals compartiran la seva experiència a través de diversos espais de debat i eines pràctiques de millora.

PUSH 1 STOP (CADIE DESBIENS-DESMEULES). Un taller de Touchdesigner a càrrec de Push 1 Stop, una de les millors creadores visuals del moment (divendres estarà a l’Auditori Sixto Mir presentant “Membrane”). Touchdesigner és una plataforma de desenvolupament visual per treballar amb totes les eines necessàries per crear projectes a temps real (projectes interactius, arquitectònics, etc), compatible amb molts dispositius i protocols. Dirigit a artistes visuals, grafistes, programadors, músics i tots aquells interessats en la gràfica generativa.
Dijous 5 de setembre, de 16:00 a 19:00
Inscripció de 25€

SAM AARON. (Masterclass). Com inventar-se una tecnologia utilitzada per milers d’usuaris i sortir airós de l’intent? Sam Aaron, investigador digital i arquitecte de software i pensament computacional, és un mestre del live coding i el creador de la Sonic Pi, una eina que es fa servir per crear i ensenyar composició d’una manera àgil i intuïtiva i de la qual n’estarà parlant en la masterclass dins Eufònic Campus. Ferm defensor del codi des d’un punt de vista artesà, apropant-nos des de la intel·ligència conceptual i no des de la computacional, una masterclass per entendre com funciona, com fer de nosaltres millors creadors -sigui sonors, visuals o interdisciplinaris- i oberts de ment. A banda, Aaron estarà actuant amb la seva eina el dissabte tancant el Mercat Vell: techno algorítmic d’alta intensitat.
Dijous 5 de setembre, de 19:00 a 20:30
Gratuït, cal inscripció prèvia

RIE NAKAJIMA. L’artista japonesa establerta a Londres és un dels màxims exponents de la subtilitat i la improvisació a través de petites màquines i motors, que utilitza en instal·lacions artístiques i performances sonores i objectuals. Col·laboradora de Pierre Berthet, Keiko Yamamoto i David Toop, els seus treballs sovint es relacionen amb l’entorn a través d’espais arquitectònics, aparells kinètics i objectes trobats. Una ocasió per aprendre com es treballa des de la proximitat i el caràcter accidental en les improvisacions a través de qualsevol dispositiu o instrument que utilizem a l’hora de crear.
Divendres 6 de setembre, de 16:00 a 19:00
Inscripció de 15€

AGNÈS PE. L’artista multidisciplinària Agnès Pè ha estat portant a terme un interessantíssim projecte al llarg d’un any amb els alumnes de Vall d’Hebron (on fins i tot han estat creant “laptops acústics”). El taller Zigzagging, dirigit a persones de 10 a 12 anys, està enfocat a visualitzar el so a través d’experiments senzills, duent a terme la quantificació sonora a través de diverses matèries en els seus diferents estats (líquids, sòlids i gasos) per tal de comprovar el comportament davant les diferents freqüències sonores.
Dissabte 7 de setembre, d’11:00 a 13:00
Gratuït, cal inscripció prèvia

JON GÓMEZ & JORDI CHICLETOL. 15 segons durant només 24 hores: taller de comunicació breu en XXSS
Twitter va aveïnar que el bo, si breu, dues vegades bo. Snapchat i Instagram han acabat de demostrar que vivim en una era en la qual si tens alguna cosa a dir o ensenyar, millor fes-ho ja. En un moment en el qual per a captar l’atenció dels nostres interlocutors és tan important contar una història, les tàctiques van renovant-se i reciclant-se, molt sovint, amb mesos de diferència. Jon Gómez i Jordi Chicletol treballen en comunicació audiovisual, fet que, de manera orgànica, ha provocat que les seves xarxes socials siguin bons exemples de personal branding. Amb aquest taller i les seves divertides activitats, aprendrem que absolutament tots i cadascun de nosaltres som storytellers des que ens aixequem fins que ens fiquem al llit.
Dissabte 7 de setembre, de 16:30 a 17:30
Gratuït, cal inscripció prèvia

AWWZ. La DJ i productora barcelonina Awwz, a qui vam veure actuant a Eufònic 2015, ha estat a festivals d’arreu, tant per Espanya com per Amèrica llatina, i és sens dubte una de les artistes amb més projecció de la nova i sempre en contínua renovació escena de l’electrònica nacional. Aquest curs ha estat portant a terme  els tallers de producció BEATSxUS, i li hem proposat estirar el fil però des d’un altre punt de vista: si cada vegada hi ha més dones que són DJ, cosa que fa 10 anys no passava, hem d’oferir eines a una col·lectivitat incipient, amb recursos per millorar en la seva pràctica.
Dissabte 7 de setembre, de 17:30 a 19:00
Gratuït, cal inscripció prèvia

TAULA RODONA. Emprenedoria i mental health: les noves generacions en la indústria musical. És evident que els xavals no es relacionen amb la vida de la mateixa manera que es feia fa dues o tres dècades. Un context amb poques garanties de futur, hiperconectivitat i tendència a allo efímer han marcat a una generació que no espera que les coses passin i acudeixen al DIY (do it yourself, o “Juan Palomo, yo me lo guiso, yo me lo como”) de forma impulsiva. Professions tan inestables -i viscerals- com les del marc creatiu requereixen que ens conreem interiorment per a no perdre el nord i saber aixecar-nos després de cada caiguda. Els joveníssims artistes de música urbana Kyne (a qui veurem després actuant al Sindicat) i Fransie Klaas ens aporten la seva experiència al respecte en una taula de debat curada i moderada per Jordi Chicletol.

MARIA PONS. Una habitual del nostre programa formatiu, Maria Pons presenta cada any un taller a partir de l’exposició Eufònic al Centre d’Art Lo Pati. Aquest any, i amb l’excusa de la conscienciació del canvi climàtic que ressegueix la instal·lació artística de Kathy Hinde, Pons proposa un taller infantil -entre 6 i 10 anys d’edat- a partir de com l’irreversible augment de temperatura del planeta està afectant la humanitat i la naturalesa, així com a la relació entre elles.
Dissabte 7 de setembre, 18:00
Gratuït, cal inscripció prèvia

ZACH OREO. Un taller de street art per a tots aquells que volen dir la seva a través dels esprais. El grafittero francès Oreo, autor del bad ass bear -personatge icònic molt present en els seus treballs- i artífex de la marca Endzlab, oferirà un taller de grafitti a l’aire lliure davant del Maset Espai Jove recentment reinaugurat.
Dissabte 7 de setembre, de 17:30 a 19:00
Gratuït, cal inscripció prèvia

Consultes i dubtes: pro@eufonic.net

Amb la col·laboració de