Eufònic Campus: 1 i 2 de setembre

Descarregar PDF amb tota la informació dels tallers. Més informació.

Taller “DiálogosElectroFlamencos Delta de l’Ebre”. Los Voluble + Bulos.netCamp d’Aprenentatge. Divendres 1 de 11.00 a 14.00 / de 17.00 a 20.00 i dissabte 2, de 11.00 a 14.00 | Gratuït | Residència oberta

Un laboratori de producció que pren l’art flamenc com a punt de partida amb una mirada oberta i sense prejudicis on s’inclou l’art d’acció, la poesia fonètica, la remescla audiovisual i la intervenció en l’espai públic, tot a partir de l’arròs. Col·laboradors habituals d’El Niño de Elche, el resultat del taller es veurà al Mercat Vel. Residència oberta.

Taller “Data exploit”. Libertar.ioBiblioteca Sebastià Juan Arbó. Divendres 1, 16:30 hrs | 15€ | No cal formació prèvia

Inscriure’s

 

A mesura que la nostra cultura digital es sumergeix en el perfeccionament de la tecnologia, els errors digitals es constitueixen en una urgència creativa que desemmascara la naturalesa dels sistemes, amagada sota superfícies aparentment lògiques i ordenades. Habituals d’Hangar, Álvaro Pastor i Belén Agurto proposen un taller pràctic i a l’abast de qualsevol per aplicar tècniques glitch a les imatges, utilitzant mètodes experimentals que deconstrueixen els còdecs més populars d’imatge, àudio i vídeo.

Taller d’escolta / passeig sonor “Camps electromagnètics”. Jonáš GruskaAntic Convent. Dissabte 2, de 17:00 a 19.00 | Gratuït amb inscripció |  No cal formació prèvia

Inscriure’s

 

Enfocat principalment als ritmes caòtics i la psicoacústica del so, el txecoslovac ha realitzat i exposat en festivals com Kraak, Norberg, Sonic Experiments o Parallel Vienna. Seguidor de les teories de Christina Kubisch als 70, realitzarà un taller d’escolta -que al mateix temps és un passeig pel poble- amb l’Elektrolusch, instrument de la seva invenció que permet descobrir els móns sonors dels camps electromagnètics. Nens benvinguts.

Taller “Interactivitat corporea”. Col·lecEscola d’Art de Tortosa. Dissabte 2, 18:00 hrs | Gratuït amb inscripció | No cal formació prèvia

Inscriure’s

 

Posar en pràctica l’antropometria humana i la seva mobilitat portant a terme una pràctica creativa per narrar i generar un missatge a partir del mateix moviment de les persones i la seva interrelació. Activitat familiar.

Masterclass. Xavi BovéBiblioteca Sebastià Juan Arbó. | Gratuït amb inscripció prèvia | Dissabte 2, 11:15 hrs

Inscriure’s

 

Enyinger i creador visual interessat en la relació entre arts visuals i música, ha estat director del Festival Internacional de Mapping de Girona i creador d’espectacles com “Moviments Granados” (Festival Llum BCN a La Pedrera) o el més recent “Transfiguració de la nau”, impressionant espectacle a la Catedral de Girona creat en col·laboració amb Onionlab.

Masterclass “All your vectors are belong to us”. Marius WatzBiblioteca Sebastià Juan Arbó | Gratuït amb inscripció prèvia | Dissabte 2, 12:30 hrs

Inscriure’s

 

Potser un dels artistes més influents del món visualista, el seu treball se centra en la síntesi de la forma i els seus comportaments paramètrics i l’abstracció visual a través de processos de programari generatius. Investigador adjunt i resident a la NYU ITP, imparteix classes a l’Escola d’Arquitectura i Disseny d’Oslo i escoles i institucions d’art de tot el món. Una oportunitat única per aprendre d’un mestre.

Presentació “Super-documentation”. Varvara & MarMuseu de la Mar de l’Ebre | Gratuït | Dissabte 2, 10.30 hrs

Guanyadors de la convocatòria 3angled, l’estoniana i el català han estat desenvolupant un projecte que arrencava al juliol a Montpeller, continuava a Eufònic i acabarà a Mallorca: hiper-documentar i enregistrar totes les dades generades per ells mateixos durant els tres períodes, usant tot tipus d’artefactes, wearables i dispositius mòbils. Una metàfora de la societat moderna, de la necessitat d’enregistrar, documentar i compartir, on moltes vegades ni pensem en quins són els motius.

Taller infantil “Melodies colorejades”. Mònica RikicEl Maset. Divendres 1 i dissabte 2, de 18:00 a 20:00 | Gratuït

Artista new-media i creative coder, Rikic ha creat “INO”, uns dispositius que permeten associar colors a pistes d’àudio de manera que produeixen “escàners sonors”. Una instal·lació interactiva que, durant dos dies, es transforma en taller i acollirà a pares i fills, ties i nebots, en una activitat inclusiva adreçada a gent de totes les edats.

Taller infantil “La natura com a material”. Maria PonsCentre d’Art Lo Pati. Dissabte 2, de 18:00 a 19.30 |  Gratuït amb inscripció prèvia

Inscriure’s

 

Maria Pons és creadora, escenògrafa i performer. A partir de l’exposició de Lola Guerrera, “Lo vulnerable”, es proposa un taller dirigit als més menuts per aprendre a treballar a partir dels materials presents a la natura (fulles i altres materials orgànics), per descontextualitzar-los i portar-los al terreny de la creació contemporània. Per a nens d’entre 4 i 12 anys.

Taula de debat “Tecnologies de la migració”. Efraín Foglia, Pep Simó. Biblioteca Sebastià Juan Arbó | Gratuït | Dissabte 2, 17:00 hrs

L’ús de tecnologies de comunicació pels migrants s’ha abordat poc en públic, tot i que ocupen un lloc important en la vida diària de les persones. La primera generació de migrants fan un ús actiu d’aquestes tecnologies, permetent la connectivitat entre les seves famílies i xarxes. La segona i tercera generacions, en canvi, utilitzen les mateixes eines però amb enfocaments oposats: no és només una eina de comunicació que supleix la distància física, sinó que es discuteix de temes socials i polítics i reforça l’activisme online i el potencia; extreu, de la diàspora, un nou debat sobre la inclusió i l’exclusió.

Quines formes de participació i solidaritat es poden viure per part de diferents generacions que utilitzen aquestes tecnologies de la comunicació a través de fronteres nacionals? Poden garantir una major mobilitat social, salvant diferents diferències socioeconòmiques? Quina contribució fan a la formació de les comunitats i el desenvolupament al país d’origen?