Guia d’instal·lacions artístiques a Eufònic 2022

Les dinàmiques, conflictes i friccions entre tecnologia i natura, les energies invisibles que mouen el nostre entorn quotidià, motors que generen un so tridimensional, relectures de vells oficis, campanes, vaixells, poesia d’allò invisible… Això i més podreu explorar a les deu instal·lacions artístiques que inclou el programa d’enguany. Aquí en teniu una guia ràpida, endreçada per espais. 

 

Al Museu de Tortosa del 19 d’agost al 10 de setembre:

DIEGO PAONESSA: “Música per a electroimants”

Sobre les bigues de fusta de l’antic escorxador, una peça de “micro percussió electromagnética” activa musicalment l’edifici modernista i explora la materialitat de la seva estructura arquitectònica. Comissariada per Arnau Horta.

 

Al Matadero per New Art Foundation, a La Ràpita, del 25 al 27 d’agost:

OLIVIER HENLEY I LAURENT LÉVESQUE: “The Conservatory: First Ramble”

Instal·lació artística interactiva on els canadencs reuneixen un bosc digital de plantes provinents de videojocs.

SRA. POLAROISKA: “Hiru Haiku”

A partir de tres haikus, les basques Alaitz Arenzana i Maria Ibarretxe ens proposen contemplar la natura i el transcurs entre allò visible i allò invisible.

MAGALI BABIN & LAURA GONÇALVES: “110 Holsteins”

Les quebequeses presenten una videoinstal·lació que segueix el camí de la llet fins al seu destí com a bé de consum i explora com determinada música influeix en la producció de llet per part de la vaca. Una producció de Productions Recto-Verso.

 

A l’Antic Convent de Santa Maria de La Ràpita, del 25 al 27 d’agost.

MAYA MOUAWAD & CYRIL LAURIER: “Rising”

Instal·lació de so i llum sobre els efectes del canvi climàtic i l’augment del nivell del mar. Guanyadors de la beca Pierre Schaeffer / SCAM 2022.

 

Al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta, del 25 d’agost al 10 de setembre:

RYOKO AKAMA: “Not A Matter But It Really Matters”

L’artista japonesa-coreana posa en dansa estris quotidians mitjançant energies invisibles com la calor, la gravetat o el magnetisme. Comissariada per Arnau Horta.

 

Al Castell d’Ulldecona, del 20 al 28 d’agost:

FABRIZIO DI SALVO & reConvert: “(ex)tension”

Una peça/instal·lació sonora a la recerca d’un sistema de so tridimensional, amb instruments i motors industrials que mouran el so per l’església del castell.

 

A Lo Sindicat de La Ràpita, del 25 al 27 d’agost:

LEONARDO ESCODA: “Obra morta”

Videocreació inspirada en l’ofici de mestres d’aixa i calafats del buc d’un vaixell, amb música de piano de Josep Lanau i els sons de l’Ebre.

ALFRED PORRES PLA: “Campana”

Una campana feta amb l’assemblatge de casquets de llautó dels cartutxos de perdigons dels caçadors del Delta ens remet al seu ús ancestral: la comunicació.

ROC DOMINGO I MARTA R. CHUST: “Pedra i plàstic”

Projecte d’investigació sobre les transformacions del paisatge a causa del desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat.