Intal·lacions Eufònic 2016

Varvara & Mar: “Tree of Hands” & “Wifipedia”
Lo Pati | Divendres 19 d’agost | 20:00h
Es podrà visitar fins l’11 de setembre
L’artista català Mar Canet i l’estoniana Varvara Guljajeva presentaran a Lo Pati les obres Tree of hands i Wifipedia, una doble proposta que només s’ha vist a Estònia i que s’adaptarà a l’espai expositiu del Centre d’Art-Terres de l’Ebre, situat a Amposta. El treball d’aquesta parella artística gira al voltant de de la lectura de dades i la sobre-saturació informativa.

Gábor Lázár: “A Trap for Your Attention”
Castell de Marivet | Dissabte 20 d’agost | 18:00h
Es podrà visitar fins el 4 de setembre
La instal·lació d’audio i llums “A Trap for Your Attention”, de l’artista hongarès Gábor Lázár, que la va concebre durant una resiència al Hek (House of Electronic Arts Basel) i que es basa en l’activació d’un espai arquitectònic a través de dispositius LED dinàmics i un sistema de so multicanal. Lázár adaptarà aquesta creació a l’Espai Celler del castell templer de Miravet.

Aleix Fernández: “#Death”
Antic Molí d’Oli (Ulldecona) | Divendres 26 d’agost | 19:00h
Es podrà visitar fins l’11 de setembre
Fundador i creador de l’estudi audiovisual Onionlab, el treball d’Aleix Fernández es mou en les interseccions de l’art, el disseny i la tecnologia. “Death” forma part de la sèrie #wordsofdata i és un impressionant mapping contino creat a partir de tuits i hashtags que ompli el magnífic espai modernista d’Ulldecona.

#WordsOfData from Aleix Fernandez on Vimeo.

Kyoka: “Wave & Tide, And -“
Cisterna (Alcanar) | Dissabte 27 d’agost | 20:00h
Es podrà visitar fins l’11 de setembre
L’artista japonesa de Rasten Noton fa vibrar la Cisterna d’Alcanar amb una traslació visual del so, on es creen patrons visuals a través de la interacció del so i l’espai, un caos ordenat des d’una perspectiva minimalista, amb una abstracció propera al dub profund. Kyoka és una artista polifacètica, nascuda al japó i resident a Berlín, des d’on va cridar l’atenció d’Alva Noto, que la va fitxar per al seu segell Raster Noton. El seu enfocament bascula entre el caos i el rigor per fer una relectura de la música experimental, el tractament del so i la seva aplicació a les instal·lacions espaials.

Daan Kars
Antic Convent Santa Maria de la Ràpita | Dijous 1 setembre | 22:00h
Es podrà visitar fins el 4 setembre de 22:00 a 00:00h
Artista holandès que investiga els paisatges inspirat en la bioil·luminació, creant un conte de fades de partícules flotants entre un poètic paisatge de llum. Un jardí creat a l’interior d’un espai que juga amb els conceptes interior/exterior.

Desilence: “Minding Scapes”
Casetes Museu de la Mar de l’Ebre | Dijous 1 setembre | 22:30h
Es podrà visitar fins el 4 de setembre de 22:00 a 00:00h
Eufònic porta el treball guanyador del III Festival Internacional de Mapping de Girona, una cita ja establerta com a ineludible entre els amants de la llum. Un viatge que combina abstracció amb realitat plàstica. Si no el vas veure a Girona, tens una altra oportunitat gràcies al micromapping.

Ruta inaugural instal·lacions Sant Carles de la Ràpita, dia 1 d’agost:
22:00 Convent de Sta. Maria de la Ràpita – Daan Kars
22:30 Casetes Musey de la Mar – Desilence
23:00 Museu de la Mar – Quiet Ensemble * Inauguració Eufònic 2016 *