Mouawad i Laurier, guanyadors de la Beca Pierre Schaeffer 2022

Creada l’any 2005 per Scam, la Societat Civil d’Autors Multimèdia de França que reuneix a més de 49.000 autors i autores, la Beca Pierre Schaeffer té per objectiu dur a terme un projecte de creació digital en relació amb un organisme de recerca (educació superior, laboratori de recerca, equipaments artístics, etc.). A finals de l’any passat, Eufònic i LaScam unien forces per donar un nou impuls a la iniciativa i, a més dels 5.000 € de premi, el projecte guanyador serà presentat en l’onzena edició del festival, del 25 al 28 d’agost de 2022, a la Ràpita i altres poblacions de Terres de l’Ebre.

El jurat, format per Gilles Coudert, Pascal Goblot, Laëtitia Moreau i Vicent Fibla, va escollir el projecte “Rising”, de Maya Mouawad i Cyril Laurier, realitzat en col·laboració amb la Universitat de la Rochelle. El projecte és una instal·lació de llum i so inspirada en la preocupació pel canvi climàtic: amb l’objectiu de portar als espectadors a un viatge oníric a través dels reflexos hipnòtics i immersius de la llum amb l’aigua, els artistes volen crear consciència i trencar el tabú del futur que s’aveïna, oblidant la por i utilitzant la bellesa per a ser més resilients.

  • Maya Mouawad és artista ambiental. Crea els seus propis programaris generatius de control de llum, i la finalitat del seu treball és qüestionar el lloc de les màquines en el nostre món modern: com poden afectar les màquines al comportament humà?; com poden canviar la forma en què ens percebem en relació amb la naturalesa?
  • Cyril Laurier és compositor i investiga formes de detectar emocions en la música usant l’aprenentatge automàtic. Ha publicat el seu treball en diversos formats, i els resultats de les seves recerques les trasllada a les instal·lacions, creant màquines sensibles que qüestionen la nostra relació amb la tecnologia i la naturalesa.