Programació de l’Eufònic 2022 tancada – I tornen les nits de ball!

Sí! Després de dues edicions amb limitacions per motius obvis, recuperarem la brillantor prepandèmica! Les dues nits d’Eufònic tornarem a l’escenari del Pavelló Firal de La Ràpita amb actuacions i DJ sets enfocats a l’electrònica i la música de ball.

El productor anglès Throwing Snow presentarà en directe el seu últim àlbum, “Dragons”, barrejant ciència, saviesa ancestral i beats profunds. Divendres nit, el techno fosc i d’alt voltatge de la DJ veneçolana resident a Barcelona Verushka Sirit tancarà el Pavelló Firal. I el dissabte ho farà la DJ angloíndia Suchi que combina com ningú més trance, electro i música disco de tonalitats índies.

A més, a l’escenari nocturn s’hi suma l’actuació de Bouza, àlies d’Ismael el Bouzakaoui Ahjiri, de Carabanchel, una de les veus amb més potencial del trap i el drill sorgits de les grans perifèries urbanes de l’Estat. I el DJ barceloní Raul Naro oficiarà de mestre de cerimònies les dues nits, obrint a ritme de house i downtempo.

Show audiovisual amb piano i projeccions generatives

La pianista, compositora electrònica i dissenyadora sonora Hara Alonso presentarà el seu darrer àlbum “Somatic Suspension” junt amb els visuals de la videoartista habitual d’Eufònic Alba G. Corral. Electrònica minimal i piano electroacústic en un viatge de la quietud a l’èxtasi. 

Més performances poc ortodoxes 

El Mercat Vell de La Ràpita acollirà més noms amb un marcat caràcter performatiu. Adelaida oferirà una performance, amb looper i portàtil, que ens farà viatjar per espais d’introspecció amb capes infinites de veus i tocs d’electrònica; Robert Cervera presentarà una performance audiovisual amb instruments fets amb tubs que normalment s’usen als sistemes de refrigeració d’ordinadors; i Jaume Ferrete portarà “Somos los conguitos”, una performance cabaretera sobre el colonialisme a partir de textos populars.

So tridimensional al Castell d’Ulldecona

Concebuda a Basel (Suïssa) per l’artista sonor Fabrizio Di Salvo i reConvert, format per Roberto Maqueda i Víctor Barceló, “(ex)tension” és una instal·lació sonora amb quaranta-vuit motors solenoides controlats per dos percussionistes. La tecnologia entesa com a extensió de l’organisme humà. 

Flamenc i avantguarda a Tortosa

El Pati dels Llimoners del Museu de Tortosa acollirà Arbol & Perrate, el nou projecte del cantaor Tomás de Perrate i del músic i compositor Miguel Marín aka Arbol. Un directe d’electrònica i veu en el qual creen bandes sonores imaginàries des del flamenc i l’experimentació. 

Tancant les jornades professionals d’enguany, l’Escola d’Art de Tortosa acollirà l’actuació en horari de vermut d’un dels noms amb més projecció de l’escena nacional, Flamenco Queer, que explora els estils més jondos del ball, el cante i la guitarra a través d’una narrativa contemporània i queer, amb elements de performance.

Natura, poesia i experimentació electrònica

El paisatge de Terres de l’Ebre és un dels eixos vertebradors del festival. La programació de dissabte al matí inclourà tres parades en espais singulars: començarà amb un passeig pel riu en llaüt amb l’artista britànica Olivia Furber, continuarà amb Irena Visa al Bosc de Ribera i acabarà amb la performance de dansa de Magí Serra, abans del clàssic vermut als Ullals de Baltasar on la sempre eclèctica i hipnòtica DJ Troya Modet obrirà l’actuació de pop electrònic contra el mal d’amor de Rocío Saiz sota l’ombra dels eucaliptus.

La poesia i l’experimentació també tenen més espais a Eufònic: a les propostes amb poesia ja anunciades (Ölivia Musyk a Miravet), s’hi suma al programa b1n0 + Maria Sevilla, unió de música electrònica i poesia catalana actual, que es veurà al Pati dels Til·lers de Roquetes el primer dia de festival. La fusió d’estils prendrà forma amb l’actuació de l’artista i enginyer de Santiago Latorre i els seus sensors de moviment a l’Església Nova; i, esborrant les fronteres entre els estils, el neoflamenc queer de Alvaro Sola a l’Ermita d’Ulldecona.

N’esteu del tot convençuts i convençudes, ja?