Sons de la memòria 2: Showcase Ghost Box

Segon acte de Sons de la Memòria, un cicle d’activitats musicals al voltant de la memòria, presentat per Born CCM de la mà d’Eufònic i comissariat per Arnau Horta. En aquesta segona part de Sons de la Memòria, showcase del segell anglès Ghost Box amb l’actuació en directe d’un dels seus artistes més destacats, Pye Corner Audio, i la xerrada i sessió d’un dels seus fundadors, el pensador, dissenyador de so i artista gràfic Julian House. La cita serà el dissabte 23 de novembre al Born CCM i l’entrada és gratuïta.

Pye Corner Audio (àlies de Martin Jenkins) és un dels projectes més destacats del catàleg del segell Ghost Box, plataforma de referència del so hauntològic. El particular univers musical de Jenkins combina els sons sintétics més prototípics de la ciència ficció dels anys 70 i 80 amb els ritmes sincopats de l’electro i el techno. El resultat s’assembla molt a la banda sonora d’un thriller distòpic i retro-futurista ambientat en la distopia d’un passat alternatiu. Els quatre volums de la sèrie “Black Mills” (2010, 2011, 2012, 2014) i els àlbums “Prowler” (2015), “Stasis” (2016) i “Hollow Earth” (2019) configuren una de les discografies més magnèticament inquietants i addictives de l’electrònica recent.

Julian House és, juntament amb Jim Jupp, l’artífex del segell Ghost Box, fundat l’any 2004 per explorar la història i la memòria musical d’una Anglaterra situada en una dimensió temporal alternativa. Un món paral·lel, fascinant i angoixant a parts iguals, en el qual sempre hi resonen les composicions del BBC Radiophonic Workshop, les identitats sonores sintètiques d’obscurs departaments governamentals, el pop espectral i el folk sobrenatural. Pye Corner Audio, Belbury Poly o The Advisory Circle són alguns dels projectes més rellevants del catàleg de Ghost Box. En aquesta segona edició del programa Sons de la Memòria ens proposem obrir aquesta fantasmagòrica caixa de Pandora.

Xerrada amb Julian House i Arnau Horta
18:00 h

DJ set + films: Julian House
19:00 h

Actuació musical: Pye Corner Audio
20.30 h

BORN CCM
Sala Moragues
Plaça Comercial, 12 | Barcelona

[button type=”success” size=”lg”] ENTRADA GRATUÏTA [/button]