#digitallandscapes

Una exposició col.lectiva a cura de Iury Lech, director de MADATAC

Vibeke Bertelsen: Valley Of Uncanny 01
3’51”/ Dinamarca 2014. Banda sonora: Zack Christ
Animació interactiva que explora la relació entre els ritmes visuals i musicals, glitches i distorsions. Lo terme “La vall inquietant” va ser desenvolupat en la dècada dels setanta per l’expert en robòtica japonès Masahiro Mori per descriure el sentit profundament pertorbador dels no humans en la seua figuració humana.

Kimberly Burleigh. Light Divides the Square
4’48”/ EUA. 2012. Banda sonora: Russ Johnson
Animació digital que s’emparenta amb la tradició del cinema experimental. Imatges abstractes en moviment creades mitjançant l’ús de llums virtuals, superfícies fluïdes i lleis de la física “antinaturals” donen com a resultat imatges que no són possibles en la realitat.

Hugues Clément. Gleam
1’59”/ Canadà 2014. Banda sonora: Hugues Clément
Inspirat per una idea sobre la decontextualització de les cavernes (potser com los artistes paisatgistes decontextualitzen la naturalesa en la galeria), les formes lliures que veiem i la música han estat construïdes per la unió de dos conceptes: la forma gràfica pura i simple (ordinador, so tecnificat) i el disseny del moviment (naturalesa, sons vaporosos).

Yiannis Kranidiotis. Ichographs
11’35”/ Grècia 2014. Banda sonora: Yiannis Kranidiotis
La imatge es descompon en los colors bàsics que l’han creat i cada color és una freqüència sònica. Un total de 600 generadors de so d’ones sinusoïdals recreen la imatge en l’esfera de l’àudio, mentre observem com lo color surt de la imatge i es dispersa a l’espai. En traduir les dades del color a un so audible, s’utilitzen diverses pintures famoses per crear nous entorns. (vídeo)

Dennis H. Miller. point.line.plane: 3 Studies after Kandinsky
6’20”/ EUA 2013. Banda sonora: Dennis Miller
Punt.línia.plànol és una sèrie de tres obres curtes que exploren los elements gràfics primaris identificats en lo tractat fonamental de Kandinsky, de nom similar, creades amb X-Particles, un plug-in de simulació de partícules per cinema 4D, i amb Syntheik Studio Artist. La banda sonora aporta un element emotiu, a base de modelat d’ones i síntesi granular. (foto)

logolopati

madatac