Eufònic és el festival al voltant de les arts sonores, visuals i digital-performatives que se celebra a Terres de l’Ebre, 200 km al sud de Barcelona, des de 2012. Un festival d’arts excepcionals en la seva més àmplia accepció: actuacions audiovisuals, instal·lacions artístiques en espais museístics o temporalment habilitats, accions sonores en el paisatge, tallers i activitats participatives, propostes per al públic familiar, jornades professionals i concerts en espais singulars. La singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre en general i del Delta de l’Ebre en particular és l’element vertebral i diferencial del festival, convertint Eufònic en una experiència sonora i visual ancorada en el paisatge i l’entorn.

Amposta acull les activitats performatives principals (actuacions musicals o audiovisuals, accions sonores i instal.lacions artístiques); Campredó, Deltebre, Gandesa, Miravet, Paüls, Roquetes, La Sénia, Tortosa i Ulldecona, així com espais naturals del Delta de l’Ebre, acullen performances, accions sonores, actuacions musicals i altres instal.lacions artístiques). Eufònic Pro, a Tortosa, compta amb presentacions, taules rodones i trobades ràpides entre experts, així com activitats més disteses com vermuts amb artistes i presentacions de projectes. Eufònic Campus, per la seva banda, acull una sèrie de tallers i activitats participatives fortament arrelades al context.

La tretzena edició del festival es celebrarà del 4 al 14 de juliol de 2024, en dos caps de setmana: un previ amb inauguracions de les instal·lacions artístiques i altres activitats en espais singulars, Eufònic Terra, Co-visionBotCamp; i un segon cap de setmana amb Eufònic Pro i els dies centrals del festival.

La majoria d’activitats són gratuïtes, i només són de pagament les actuacions musicals i audiovisuals de divendres 12 i dissabte 13 de juliol en tres espais d’Amposta (Casal, La Lira i la zona del Castell), amb dues modalitats d’abonament (d’un dia o de dos dies).

Eufònic ha estat distingit amb el Premi Nacional de Cultura 2023, que atorga el CoNCA des de l’any 2009, i és la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya.


Entrades


Staff

Vicent Fibla
Curador del programa, direcció

EQUIP DE PROGRAMACIÓ
Alba G. Corral
Antònia Folguera
Arnau Horta
Marta Oliveres
Oskar Fernández

Tere Vallbona
Cap de premsa

Rosa Garcia
Premsa Terres de l’Ebre

Toni L. Querol
Comunicació

Jordi Brunet
Producció executiva

Olga Fibla
Cap de producció

Sanna Toivanen
Coordinació, hosting

Josep Lanau
Cap de producció tècnica

Marçal Pujol
Coordinació Eufònic Pro

Karine Nkono
Producció Eufònic Pro

Jaume Vidal
Eufònic Campus

Quim Giró, Priscila Alegre, Alex Espuny
Documentació

Wearejoin
Direcció d’art i disseny gràfic

Collserola
Disseny i desenvolupament web

Contacte
info@eufonic.net


Premsa

Contacte premsa
Tere Vallbona
Rosa Garcia