Laia Arqueros, Larry Rodríguez, Mar Cianuro i Oliver Mancebo conformen des de 2017 La Forasteria, un col·lectiu artístic que és, per definició implícita, intrús allà on va. S’aproximen a tot tipus d’entorns, espais, terres, mitologies i gastronomies per retornar els aprenentatges en forma d’accions gastro-sonores, de rituals col·lectius que barregen la saviesa popular del paisatge amb la part mistèrica de la naturalesa específica de cada terreny.

La Forasteria és un col·lectiu al·lòcton, intrús, invasor allà on va. Les Terres de l’Ebre són sensibles a l’entrada de (i a la narrativa sobre) “espècies invasores”. Un concepte problemàtic, una idea que expressa una voluntat política de dominació i planteja qüestions relacionades amb la pertinença i el control. El mosquit tigre, el musclo zebra, el peix mosquit… tots híbrids genètics improbables, que guarden relació amb el tel·lúric projecte Castor i l’ombrívola empresa de piscicultura exòtica que va causar la plaga del caragol poma. Aquests invasors han entrat per modificar la cadena tròfica del Delta i dels seus habitants, que estan desenvolupant, en casos com el del cranc blau, tendències de rapinya foodie. Tot plegat, una barreja de trops sobrenaturals, mítics i científics dignes de l’imaginari de la weird fiction.

Aquest col·lectiu amb tendències artístiques holístiques treballa en l’elaboració d’un catàleg multidisciplinari en format disc. A l’Eufònic del setembre va presentar una acció gastro-sonora, una àgape col·lectiva que barrejava la mitologia popular i tota la vibració del paisatge i el paisanatge que oscil·lava entre el Mercat Municipal d’Amposta i els 20 000 Hz.