Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
El terme noema prové del grec i significa ‘pensament’ o ‘allò que es pensa’. Aristòtil entenia el noema com un objecte pensat. En línies similars, Husserl definia el noema com l’objecte mental generat per un pensament, judici o percepció. Segons Husserl, tots els actes intencionals produeixen contingut noètic. El noema, en cert sentit, no deixa de ser un misteriós poema mental, un objecte psíquic no mesurable de naturalesa desconeguda. Un poema que és i no és. Un poema que no sabem on es troba, o que, d’acord amb els supòsits de la física quàntica, es troba alhora en la meva ment i en la de l’altre. En tot cas a qui sí que sabrem trobar als Bosc de Ribera és als creadors d’aquesta acció poètica.
Gabriel Ventura (Granollers, 1988) és escriptor i artista. El seu treball sol partir de la poesia i s’expandeix en altres direccions com l’acció, la crònica, el vídeo o la investigació. Entre les seves últimes publicacions destaquen W (2017), Apunts per a un incendi dels ulls (2020) i La nit portuguesa (2021). També és autor de Passió i cartografia per a un incendi dels ulls, un text-acció realitzat al MACBA el 2022, i del curtmetratge Els miracles del mestre Cabestany (2023), codirigit amb Rosa Tharrats (Barcelona, 1983). La pràctica artística de la Rosa explora les sincronicitats materials a través del teixit, l’escultura, la pintura o la performance. Parteix de la premissa que els objectes, siguin naturals o artificials, posseeixen una subjectivitat inexplorada i poden establir una relació orgànica amb nosaltres. Li agrada pensar en la matèria com una identitat de l’ànima i la vibració. Sovint es troba creant a través de la interacció entre el mineral, el vegetal i l’àmbit industrial. Altres temes recurrents en la seva obra són la transformació, la simbiosi, el procés, la compilació, la base, la unió de la vida microscòpica i macroscòpica, el visible i l’invisible, la recerca de l’equilibri subtil entre els materials, el contrast entre allò que és vaporós i allò que és salvatge. Recentment, ha exposat a MACBA, Bombon Projects, TBA21 oi Manifesta 15.
Una peça en col·laboració amb Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, la biennal nòmada europea, que tindrà lloc del 8 de setembre al 24 de novembre a 12 ciutats del territori català