Dia mundial de l’escolta 2014

Lo 18 de juliol se celebra el World Listening Day (Dia Mundial de l’Escolta), un esdeveniment que va néixer fa tres anys amb l’objectiu de celebrar la pràctica de l’escolta, conscienciar sobre temes relacionats amb l’ecologia acústica i dissenyar iniciatives pedagògiques que exploren este tipo de pràctiques.

World Listening Day és un projecte de World Listening Project (WLP) i la Midwest Society for Acoustic Ecology (MSAE). La data triada és lo 18 de juliol perquè és l’aniversari de R. Murray Schafer, compositor canadenc, educador i pedagog musical , conegut pel seu projecte de “Paisatge musical del món”.

Com a part d’aquesta commemoració internacional, LABoral Centre d’Art i Creció Industrial de Gijón, se suma a les iniciatives amb la transmissió en streaming de la instal·lació sonora “Paisatges Impossibles”, la peça que Edu Comelles ha creat com a resultat de la residència artística convocada conjuntament entre LABoral i Lo Pati (Amposta). A partir de les 00:00 hores (UTC+01:00, A) i al llarg de les següents 24 hores se podrà escoltar a través del següent enllaç la instal·lació sonora generativa. Actualment se presenta a LABoral i durant Eufònic se presentarà al Museu de la Mar de Sant Carles de la Ràpita, després del pas d’Edu Comelles per la residència de Balada a on completarà l’abast de la instal·lació.

 

Edu Comelles al web.