Estrenem una nova sèrie de podcast!

“De la perifèria al centre” és la nova sèrie de podcast d’Eufònic, extenent la vocació investigadora del festival d’arts digitals de les Terres de l’Ebre, per explorar en format àudio algunes de les línies mestres del festival: l’encreuament de disciplines artístiques, la immersió en el paisatge, la creació des de la perifèria i la reivindicació de la ruralitat, les tradicions i la memòria com a punt de partida del treball, posant en el centre la música, l’art sonor i les arts digitals. Pel podcast passaran alguns dels artistes que han format part de la programació d’Eufònic en els més de deu anys de la seva història, i amb qui s’analitzaran qüestions relacionades amb la seva obra, el seu procés creatiu i algunes inquietuds claus d’Eufònic: els paisatges digitals, la intel·ligència artificial, la reapropiació de les tradicions, el diàleg entre perifèria i centralitat, les zones limítrofs, la immersió en el context, els paisatges sonors i la cibercreació.

Episodi 1: Carlos Martorell

En aquesta primera entrega, Carlos Martorell, paisatgista digital, visual i sonor dialoga amb Antònia Folguera sobre la seva trajectòria, les seves eines de treball i la seva vinculació amb Eufònic.

Episodi 2: Laura Llaneli

Aquest episodi està dedicat a l’artista Laura Llaneli, que en la seva obra -que va des de les instal·lacions a la investigació- situa com a centre de la seva matèria de treball el so.

Episodi 3: Nara is Neus

Episodi dedicat a la compositora Nara is Neus, una de les propostes sonores i també visuals més interessants de l’electrònica contemporània made in Barcelona, escorada cap a l’ambient més fosc i cinemàtic.

“De la perifèria al centre” és una sèrie de podcasts comissariada per Antònia Folguera i Vicent Fibla, amb realització sonora de Matías Rossi.