Alba Matilla amb "El Santuario" i Miguel Aparicio amb "Phonópteros" ón les residències Eufònic/Lo Pati 2024

Ja tenim artistes residents a Balada per aquest 2024!

Alba Matilla i Miguel Aparicio coneixeran el territori a través de les residències creatives Eufònic / Lo Pati

Enguany hem rebut més de 60 propostes en la convocatòria de residències creatives Eufònic i Lo Pati 2024 per ocupar l’espai de residències creatives Balada. Ens alegra especialment saber que el territori, Lo Pati i Eufònic segueixen sent un espai generatiu de cultura que col·loca la creació al centre i genera l’interès d’artistes amb perfils tan diversos.

Els resultats es mostraran durant els dies del festival, donant veu al territori ebrenc a partir de les problemàtiques pròpies de l’entorn, dels elements naturals que el caracteritzen i de les veus de les persones habitants.

Alba Matilla – “El Santuario”

Alba Matilla, residència Eufònic/Lo Pati 2024 amb el projecte “El Santuario”

El seu treball s’enfoca en l’estudi del marc cognitiu a través del qual percebem la realitat, partint d’un context psicològic. L’entorn, les emocions, la memòria i els diferents estats mentals són conceptes clau en la seva producció artística. 

El procés creatiu d’Alba Matilla l’està portant a la recerca des de l’anàlisi del paisatge, en concret, des del vincle entre hàbitat i habitant. També la retroalimentació entre espais exteriors i el nostre espai interior juga un paper important en el seu discurs en tan que genera un constant cicle en el qual paisatge i habitant es modelen mútuament i construeixen una identitat única i específica.

Miguel Aparicio – “Phonópteros”

Miguel Aparicio, residència Eufònic/Lo Pati 2024 amb el projecte

La trajectòria de Miguel Aparicio parteix de l’audiovisual, del cinema experimental i la creació sonora. Totes aquests disciplines s’interconnecten amb llenguatges de programació i interactivitat amb Max/Msp, Supercollider i Arduino.

Actualment, es troba immers en un projecte de recerca artística sobre la relació del so dels insectes aquàtics i la qualitat ecològica de l’aigua prenent com a punts de partida el tecno-optimisme i el culte a la tecnologia com a problema ambiental.

Novetats en les residències creatives 2024

Com ja anunciàvem a les bases, la novetat d’enguany és el compromís d’aquesta convocatòria de residències creatives Eufònic 2024 amb el reforç d’honoraris d’ajut a la recerca i a la formalització, donant més pes a la creació.

¡Atentes!, que en breus us explicarem com es desenvoluparan aquestes estades i quan podreu veure el resultat d’ambdós projectes tan especials que es nodriran i parlaran del nostre territori.

 

Una coproducció amb

Centre d'art Lo Pati