AREA és una xarxa que dóna suport a les arts a les zones rurals creant intercanvis d’experiències entre, investigant mètodes de treball i estimulant la promoció a nivell local, regional, nacional i europeu. Des d’octubre de 2020, AREA és una xarxa independent. Es basa en la contribució voluntària i la participació individual dels seus membres. Els membres es donen suport mútuament compartint coneixements, experiències i informació, escrivint sol·licituds de subvenció, impartint tallers i desenvolupant projectes de coaching i organitzant projectes artístics i residències.
AREA inclou totes les disciplines. Els membres d’AREA són artistes, creadors, activistes, organitzadors, responsables polítics i científics. Tenim quatre grups de treball centrats en: Mètodes, comunitats creatives, Estratégies i AREA Meets the World amb un enfocament especial a Amèrica Llatina i Austràlia. Tots els que vulguin contribuir són benvinguts.

 

Per a presentarla comptarem amb Henk Keizer (comissari independent i impulsor d’AREA), Anna Estdahl (assessora d’internacionalització italiana) i Jean Vinet (també fundador d’AREA així com FEDEC i Circostrada), moderats per Marta Oliveres.