Tal com feien els joves artistes europeus al segle XVII, els caminants de Grand Tour entenen el viatjar, el caminar en aquest cas, com una pràctica artística. Després d’una ruta de dues setmanes –des de Montserrat fins al Delta de l’Ebre, passant pel Penedés, la Serra de Prades, el Priorat, l’Ebre i els Ports– els integrants de Grand Tour 2018 arribaran a Eufònic el divendres 31 d’agost, on interpretaran la Conferència sobre Res, de John Cage, i podran assistir com a públic a les diferents actuacions del festival.

Durant les dues setmanes que dura el Grand Tour 2018, es realitzaran etapes diàries que oscil·len entre els 15 i els 23 km, pel pla o per la muntanya, per camins urbans i per camins rurals. Al final de cada etapa, els caminants seran rebuts per un artista o grup d’artistes que compartiran amb ells la seua obra i els seus espais.

El viatge està obert al públic en tots els formats: es pot caminar la totalitat del trajecte, un o dos dies, o simplement anar a un dels punts de trobada i disfrutar d’allò que l’artista amfitrió ofereix en aquell moment. Tota la ruta està geolocalitzada a wikiloc.com.

La peça que interpretaran els caminants a la seva arribada, Lecture on Nothing o Conferència sobre Res, és una conferència el tema de la qual és res estructurada a la manera d’una partitura musical: amb un control precís de les paraules que s’hi han de dir, i dels tempos i els moments en els quals s’han de dir. És una invitació a escoltar sense interpretar, sense deduir, sense inferir, per permetre que flueixi la música de les paraules enllà del seu significat tot i que alhora, amb total atenció al seu significat. John Cage posa en música tot el que sap sobre Zen i sobre notació musical contemporània.