L’obra de l’artista britànica Kathy Hinde neix a partir de l’associació entre naturalesa i tecnologia expressada a través d’instal·lacions audiovisuals i performances que combinen so, escultura, imatge i llum. Basat en la inspiració de conductes i fenòmens que es troben en el món natural, Hinde crea un treball generatiu que evoluciona donant lloc a una experiència poètica i reflexiva que enriqueix l’apreciació del que és quotidià i convida a una major consciència del món que ens envolta.

Una piscina abandonada va ser el lloc escollit per l’estrena de Phase Transition el 2017, una instal·lació sonora escultòrica que pretèn despertar la consciència del canvi climàtic global i l’efecte hivernacle. Els blocs de gel es fonen a velocitats que vénen determinades per dades del canvi climàtic, i els seus degoteigs ressonen en recipients de metall plens d’aigua, fusionant-se amb sons metàl·lics gravats en vinil reproduïts en plats personalitzats que es tornen més ràpids o més lents d’acord amb la velocitat de fusió. A mesura que els visitants exploren l’espai, les onades sonores creixen, flueixen, s’alcen i es desplacen en patrons inigualables. Estrena a Barcelona.

Kathy Hinde ha mostrat les seves peces a tota Europa, Xina, Pakistan, EUA, Canadà, Colòmbia, Mèxic, Brasil i Nova Zelanda. Kathy ha rebut diversos premis, incloent una Menció d’Honor al Premi Ars Electronica 2015; subcampiona per al premi Sonic Art Awards del 2014; finalista al Aesthetica Art Prize el 2014 i 2018; British Composer Award in Sonic Art el 2017; premi ORAM el 2017; i Scottish Award for New Music per a la col·laboració amb Maja Ratkje el 2018. Kathy va estar artista seleccionada per la plataforma europea SHAPE per a la música innovadora i l’art audiovisual el 2018.