Edu Comelles presenta “Paisajes imposibles” a LABoral de Gijón

Edu Comelles, guanyador de la convocatòria d’una residència artística compartida entre LABoral i Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, enfocada a projectes de música experimental i art sonor relacionats amb lo paisatge sonor d’Astúries i del Delta de l’Ebre, presenta l’obra resultat de la seua residència: “Paisajes imposibles”. L’artista sonor ha desenvolupat aquesta instal·lació a partir del treball realitzat a LABoral (Astúries) i a Amposta, on té la seua seu Lo Pati.

“Paisajes Imposibles” és una instal·lació sonora generativa que pretén mostrar un paisatge inventat a partir d’enregistraments de camp o paisatges sonors de diferents llocs i geografies. La instal·lació mostra un paisatge sonor recreat que ve determinat per un rellotge format a partir de tocs de campana de diverses localitats. Lo sistema informàtic que activa este paisatge sonor inventat és un dispositiu aleatori que escala els canvis produïts en un període de 24 hores en does hores de durada.

Un collage sonor, una recreació d’un paisatge imaginari creat a partir de fragments d’altres realitats alienes amb la voluntat d’explorar noves vies creatives i nous formats de mostrar el paisatge sonor. L’obra inclou sons recollits sobre el terreny en dos territoris allunyats, Astúries i el Delta de l’Ebre, i uns altres ja gravats prèviament per a cartografies existents en cadascuna d’aquestes regions, donant motiu a “una ficció creada a partir de la realitat”. A finals d’estiu Edu Comelles s’instal·larà a la residència de Lo Pati a la pedania de Balada, a on desenvoluparà nous elements que donaran una nova dimensió a la peça, que es presentarà al setembre a Eufònic 2014.

Edu Comelles web.

Una producció de

lopatilaboral